Victory Hotel Stockholm


boka hotell i Gamla StanVictory Hotel är ett personligt och exklusivt hotell som ligger mitt i Gamla stan i Stockholm. Hotellet ingår i något så unikt som en familjeägd hotellkedja. Dessutom är själva hotellet en sevärdhet i sig eftersom det innehåller en unik, privat samling av marina antikviteter som är insamlade och utvalda av samlaren själv, nämligen hotellets ägare. Det är Gunnar och Majlis Bengtsson som startade hotellkedjan The Collectors Hotels. Numera finns tre hotell i kedjan samt en konferensanläggning och några restauranger.

Fyndplats för Sveriges största silverskatt

Den fastighet som Victory Hotel är inrymt i byggdes år 1640 och det finns mycket historia i väggarna. I byggnaden finns nämligen fyndplatsen för Sveriges största silverskatt, Loheskatten. Det var 1937 som några byggnadsarbetare fann hela 18 000 silvermynt och 84 silverpjäser som grävdes ner under 1700-talet!

Lord Nelson har namngivit hotellet

hotell gamla stanVictory Hotel, som faktiskt är namngivet efter den engelske sjöhjälten Lord Nelsons skepp, HMS Victory, har 45 rum och 14 konferenslokaler. Alla rum är rökfria och har trådlöst internet. Det finns en bastu med relaxavdelning på hotellet. I källaren finns hotellets restaurang som serverar nyskapande nordisk mat som har sina rötter i den svenska husmanskosten.

Klicka här för att se mer hotell i Gamla Stan.